Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O amplă acțiune de protest va bloca centrul Chișinăului, miercurea viitoare

© Photo : sindicate.mdPedagogii au reluat acțiunile de protest
Pedagogii au reluat acțiunile de protest - Sputnik Moldova
Abonare
În 5 aprilie, în centrul Chișinăului, va avea loc o mare acțiune de protest, la care sunt așteptați cetățeni din mai multe localități ale țării

CHIȘINĂU, 29 mar – Sputnik. După ce au pichetat sediile Parlamentului și Guvernului, în zilele de 23, 24 și 28 martie, sindicaliștii din Educație au anunțat că pe 5 aprilie vor organiza și un marș de protest. Decizia a fost luată de către membrii Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ), care s-au  întrunit, miercuri, în ședință.

Pedagogii au reluat acțiunile de protest - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pedagogii amenință cu sistarea procesului de studii

Acțiunea se va desfășura începând cu ora 14:00. Coloana manifestanților va porni din scuarul Academiei de Științe a Moldovei, deplasându-se până în Piața Marii Adunări Naționale.

Revendicările sindicaliștilor rămân aceleași: egalarea salariului pentru I categorie de salarizare cu mărimea minimului de existență, începând cu 1 ianuarie 2017; majorarea cu 50 % a salariului de funcție pentru personalul didactic și științifico-didactic, începând cu 1 ianuarie 2017 și recalcularea anuală necondiționată a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în câmpul muncii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0