Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Într-un un an va începe să activeze zona de liber schimb între țările GUAM

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaВешалка с одеждой
Вешалка с одеждой - Sputnik Moldova
Abonare
Zona de liber schimb între țările GUAM va avea o influență benefică asupra economiei Georgiei, Ucrainei, Azerbaidjanului și Moldovei, a menționat prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Țările GUAM — Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Moldova — au semnat un șir de documente care vor permite crearea, pe parcursul unui an, a zonei de comerț liber în cadrul acestei comunități.

Igor DODON - Sputnik Moldova
Politică
Moldova, la confluenta dintre Orient si Occident - anunțul făcut de Igor Dodon

„Au fost semnate un șir de documente care vor permite ca deja în 2017 să devină funcțională zona de liber schimb în cadrul statelor-membre GUAM", a menționat premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, în cadrul summitului GUAM de la Kiev.

Comunitatea GUAM a fost fondată în anul 1997 de către Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Moldova. Din 1999 până în 2005 din această organizație a făcut parte și Uzbekistanul, abrevierea respectivă fiind în acea perioadă GUUAM.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0