Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moldova, la confluenta dintre Orient si Occident - anunțul făcut de Igor Dodon

© Photo : NATOIgor DODON
Igor DODON - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon spune că Moldova trebuie să colaboreze atât cu Estul, cât și cu Vestul

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că a inițiat procedurile de acordare a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice pentru Republica Moldova. El a postat pe o rețea de socializare acest anunț, precizând că țara noastră trebuie să colaboreze atât cu Estul, cât și cu Vestul.

”Am decis iniţierea procedurii de acordare Republicii Moldova a statutului de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice. Ieri am semnat o scrisoare în acest sens către președintele Consiliului Economic Suprem Eurasiatic. Republica Moldova trebuie să colaboreze atât cu Vestul, cât şi cu Estul şi acest parteneriat trebuie să urmărească doar interesele naţionale ale ţării noastre”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, examinarea acestei inițiative va avea loc la sfârșitul lunii mai, în cadrul şedinţei şefilor statelor-membre ale UEEA.

Totodată, Igor Dodon a precizat că, pe data de 3 aprilie, la Chişinău, se va desfăşura un forum economic internaţional, la care va participa preşedintele Colegiului Comisiei Economice Euroasiatice (CEE), Tigran Sarkisyan.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0