Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Majorarea amenzilor nu a redus numărul accidentelor în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariДТП на перекрестке улиц с односторонним движением 31 августа 1989 года и Петру Молвилэ в Кишиневе
ДТП на перекрестке улиц с односторонним движением 31 августа 1989 года и Петру Молвилэ в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Amenzile usturătoare aplicate conducătorilor auto nu au dat rezultate scontate, numărul accidentelor rutiere nu s-a redus

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Majorarea din data de 1 martie a amenzilor pentru conducătorii auto din Republica Moldova nu a influențat asupra numărului de accidente, a declarat luni, în cadrul ședinței serviciilor municipale, Silviu Mușuc, care este șeful adjunct al Poliției Capitalei.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Peste 40 de șoferi riscă o amendă de 25 de mii de lei fiecare. Vezi ce au făcut

Acesta a spus că, dacă facem o comparație, constatăm că, din momentul în care au fost majorate amenzile, schimbări, practic, nu s-au produs. A fost înregistrat aproape același număr de accidente rutiere. Ba săptămâna trecută numărul lor a fost chiar mai mare decât anterior.

În același timp, viceprimarul Nistor Grozavu consideră că s-a contat greșit pe faptul că majorarea amenzilor va duce la schimbări pozitive imediate.

Grozavu a adăugat că, cu trecerea vremii, ar putea avea loc niște schimbări, însă este puțin probabil. Este necesar de întreprins măsuri tehnice, organizatorice pentru informare și convingere. Doar atunci vor putea fi găsite soluții reușite ale acestei probleme.

De la începutul anului, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 263 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 8 persoane, iar 312 s-au ales cu traumatisme. Doar săptămâna trecută, în Capitală au avut loc în jur de 30 de accidente grave, unele dintre ele soldate cu decese.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0