Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon recurge la ultima soluție

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
După ce mai multe inițiative legislative înaintate de președintele Republicii Moldova au fost blocate de către majoritatea parlamentară, Igor Dodon este decis să recurgă la o ultimă soluție

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova au recăpătat încrederea în instituția prezidențială, pierdută după 2009, cel puțin așa crede președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

”Astăzi se împlinesc 3 luni de la depunerea jurământului în calitate de președinte al Republicii Moldova. În această scurtă perioadă am reușit mai multe lucruri, însă principalul — cetățenii Republicii Moldova au recăpătat încrederea în instituția prezidențială, pierdută după 2009”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a depus jurământul

Totodată, el este revoltat de faptul că mai multe inițiative legislative înaintate de președinte au fost blocate de majoritatea parlamentară și anunță că va recurge la o ultimă soluție.

”Am propus Parlamentului numeroase inițiative legislative care, după părerea mea, urmau să fie adoptate în regim de urgență. Inițiative așteptate de marea majoritate a populației, inclusiv anularea legii miliardului și reviziurea Constituției pentru a declanșa alegeri anticipate. Aceste inițiative au fost blocate sau ignorate de majoritatea parlamentară, controlată de Partidul Democrat. În aceste condiții, după părerea mea, există practic o singură soluție — să ne adresăm direct după suport poporului Republicii Moldova. Acest lucru îl vom face curând”, a subliniat Dodon.

Totodată, președintele țării a anunțat că va oferi mai multe detalii săptămâna viitoare, când va organiza o conferință de presă de totalizare a primelor 100 de zile de activitate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0