Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum ar trebui bărbatul să-și iubească femeia - Video

© Facebook / Părintele CalistratPărintele Calistrat Chifa de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași
Părintele Calistrat Chifa de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Calistrat Chifan a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care vorbește despre căsnicie, relațiile dintre bărbat și femeie, dragoste, toate văzute prin prisma învățăturilor biblice, dar și ale epistolelor Apostolului Pavel.

"Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre ca pe voi înşivă!", așa își începe discursul, parafrazându-l pe Apostolul Pavel, părintele Calistrat Chifa de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași.

Părintele dă câteva învățături sănătoase de la Sfântul Apostol Pavel: "În căsnicie, dragostea este necesară, motivul este însăși firea femeii, rod al dragostei (a fost făcută din coasta lui Adam, iar coasta e lângă inimă), nu este întreagă dacă îi lipsește dragostea. Femeia însăşi izvorăşte iubire din maternitatea ei, pe bună dreptate cerând, la rândul ei, să fie iubită, de vreme ce, din fire şi prin însăşi poziţia sa (de soţie şi de mamă), iubeşte. Reamintesc bărbaţilor, „trăiţi înţelepţeşte cu femeile voastre, ca fiind făpturi mai slabe" (1Pt. 3,7).

Cuplu tânăr - Sputnik Moldova
Cine e mai mare: bărbatul sau femeia? Ce spune un preot ortodox – VIDEO

Mai jos părintele afirmă: Dragostea faţă de soţie este cu totul îndreptăţită, deoarece singura persoană care, fără îndoială, va rămâne de partea sa, a bărbatului, este soţia, toate celelalte persoane din jur vor dispărea încet-încet, dar căsătoria soţilor evlavioşi va continua în veşnicie.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași, România) e cunoscut printre enoriași pentru francheţea şi simţul umorului cu care propovăduieşte. În plus, preotul nu ratează nicio ocazie de a fi prezent în comunitate, iar videoclipurile de pe internet au mare succes în rândurile creștinilor.

Fluxul de știri
0