Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agricultorii pot obține 20 de mii de dolari - vezi în ce condiții

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaExpoziție de tehnică agroindustrială
Expoziție de tehnică agroindustrială - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au anunțat categoriile de agricultori și ce trebuie să facă aceștia ca să poată obține 20 de mii de dolari pentru afacerea lor

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Fermierii care au procurat, începând cu 1 noiembrie 2016, utilaje și mașini agricole noi şi au aplicat practici de management durabil al terenurilor, precum tehnologii No-till și Strip-till, fâșii vegetative de filtrare, cultivare pe contur, management integrat al dăunătorilor, perdele forestiere de protecție, măsuri agro-forestiere, măsuri hidrotehnice, sisteme de captare a apei de ploaie și altele, au șansa să-și ramburseze 50 la sută din valoarea totală a investiției, a anunțat Ministerului Mediului printr-un comunicat.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câți bani vor primi agricultorii de la stat în anul 2017

Totodată, instituția a precizat că plafonul maxim al sumei pe care o poate obține un agricultor este 20 de mii de dolari.

Sunt invitați să participe producătorii agricoli din întreaga țară, cu excepția celor din orașele Chișinău și Bălți.

Rambursarea se va face prin intermediul proiectului Băncii Mondiale "Agricultura Competitivă în Moldova" (MAC-P), în comun cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Mediului, care lansează cel de-al 6-lea apel al Programului de granturi post — investiționale "MANAGEMENTUL DURABIL AL TERENURILOR".

Totodată, acest program oferă consultanță gratuită tuturor producătorilor agricoli interesați, iar dosarele de aplicare pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) până pe 28.04.2017, a mai precizat Ministerul Mediului.

Persoanele interesate de acest program pot să apeleze la autoritățile implicate în gestionarea lui pentru detalii suplimentare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0