Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți bani vor primi agricultorii de la stat în anul 2017

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Anul viitor, pentru Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli vor fi alocate 900 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Potrivit proiectului de Lege a bugetului de stat pentru anul 2017, pentru Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli vor fi alocate 900 de milioane de lei, dintre care 231 de milioane de lei din contul Programului de suport bugetar ENPARD al Comisiei Europene.

Guvernul Republicii Moldova se întrunește luni, 5 decembrie, în ședință pentru a aproba proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2017 și proiectele de lege ale fondurilor obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor și asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017.

кабинет министров - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cel mai important document financiar al țării, luni pe masa miniștrilor

Banii pentru subvenționarea agricultorilor vor fi orientați spre investiții în exploatațiile agricole, pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat, înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole, procurarea tehnicii și a utilajului agricol convențional, utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice.

De asemenea, agricultorii vor putea solicita subvenții pentru procurarea animalelor de prăsilă, investiții în prelucrarea și comercializarea produselor agricole, consolidarea terenurilor agricole, procurarea echipamentului de irigare, îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii rurale.

Modul de repartizare a mijloacelor din Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli se stabilește printr-un Regulament aprobat de Guvern.

Conform proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2017, se preconizează venituri în sumă de 32 839 162 200 de lei și cheltuieli în sumă de 36 994 768 400 de lei. Deficitul bugetar va fi de 4 155 606 lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0