Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii avertizează asupra unui nou pericol

© Sputnik / Miroslav Rotarivînt
vînt - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii nu recomandă plimbările prin preajma unor copaci înalți și nici utilizarea focului deschis în perioada de valabilitate a avertizării

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, marți, „cod galben" de pericol meteo în legătură cu intensificarea vântului.

Aceeași avertizare a fost instituită și în a doua jumătate a zilei de ieri.

„Astăzi, în mijlocul zilei, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de 15 — 20 metri pe secundă", avertizează instituția printr-un comunicat.

În această perioadă sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii, se pot rupe crengi de copaci şi pot fi doborâți unii arbori uscați, este posibilă decopertarea parţială a unor construcții.

Фонтан - Sputnik Moldova
Anul 2016 - cel mai cald din istorie. În 2017 este și mai grav

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, evitarea folosirii focului deschis.

În aceste condiții climaterice, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu aprindă vegetația uscată, întrucât în condiții de vânt focul se poate răspândi cu repeziciune pe spații extinse. Potrivit SPCSE, doar pe parcursul celor două zile de odihnă în țară au fost înregistrat 40 de astfel de incendii, care au mistuit 280 ha de teren cu vegetație.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0