Moscova răspunde scutului antirachetă: a lansat o rachetă antibalistică

© Sputnik / Evgeny Epanchintsev / Accesați arhiva multimediaУчения войск ПВО Восточного военного округа
Учения войск ПВО Восточного военного округа - Sputnik Moldova
Abonare
Rachetele antibalistice sunt destinate pentru interceptarea focoaselor rachetelor balistice.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Forțele Aerospațiale ale Rusiei au testat cu succes o rachetă antibalistică cu rază mică de acțiune a sistemului de apărare antirachetă. Lansarea a avut loc de pe poligonul Sary-Chagan din Kazahstan, a anunțat serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de RIA Novosti.

Scopul testării a fost confirmarea caracteristicilor tactico-tehnice a rachetelor antibalistice, aflate în dotarea Forțelor Aerospațiale ruse.

Comandantul trupelor Antirachetă și Antiaeriene, comandant adjunct al Forțelor Aerospațiale, Viktor Gumennîi, prezent la poligon pentru lansarea rachetei, a declarat că „în cadrul testărilor, racheta antibalistică a sistemului de apărare antirachetă a lovit ținta convențională într-un timp stabilit, iar sarcina pusă a fost îndeplinită cu succes".

Американские солдаты, Soldaţi americani în Irak - Sputnik Moldova
Ionuț Țene: poporul român, un cobai al SUA în caz de conflict cu Putin

Rachetele antibalistice sunt destinate pentru interceptarea focoaselor rachetelor balistice.

Testările au avut loc pe fundalul planurilor SUA de a amplasa sistemele de apărare antirachetă în Europa de Est. Primul complex a fost deja inaugurat la fosta bază militară aeriană de la Deveselu, în sudul României, iar al doilea obiect similar va fi bazat în satul Redzikowo din Polonia.

Moscova a declarat în mai multe rânduri că Rusia va fi nevoită să reacționeze la punerea în funcțiune a sistemului american de apărare antirachetă. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat la 27 mai că SUA pot plasa în aceste instalații complexe de atac.

Fluxul de știri
0