Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce crede Voronin că Chirtoacă este impotent

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ
Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul comuniștilor consideră că Chirtoacă trebuie luat de urechi și scos cât mai curând din Primărie, aceasta fiind singura soluție pentru a scăpa de dezastrul din oraș

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Vladimir Voronin este de părere că primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, ”e nimeni, e zero” și ar fi plecat demult din funcție, dacă ar fi avut ceva obraz.

În cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna, șeful PCRM a declarat că este o "rușine" halul în care a ajuns Capitala, iar singura soluție este ca Chirtoacă să plece.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Politică
Un politician cunoscut din Moldova, la un pas de ”divorț”, detalii aici

" Orașul se distruge, se destramă, este cea mai înapoiată capitală. E o rușine totală și un pozor național ceea ce observăm în capitală. Trebuie cât mai repede de luat de urechi și de scos afară din Primărie acest Chirtoacă", a declarat Voronin.

Întrebat despre poziția PCRM în legătură cu un posibil referendum de demitere a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, acesta a opinat că starea critică în care a ajuns Chișinăul este cauzată de "impotența" primarului.

”Dacă acest personaj ar avea cât de cât ceva soveste, el demult pleca sau, în genere, nu candida. El până acum nu a înţeles că e nimeni, e zero. Încă i-au mai dat împuterniciri. Unui primar impotent poți să-i dai un milion de împuterniciri, oricum nu o să poată face nimic”, a punctat Voronim.

Președintele fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a anunțat sâmbătă pe pagina sa de Facebook crearea grupului de inițiativă privind organizarea și desfășurarea referendumului de demitere a primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Potrivit acestuia, majoritatea chișinăuienilor pledează în prezent pentru schimbarea lui Chirtoacă de la conducerea Primăriei Chișinău.

O țeapă de milioane: Chirtoacă a izolat termic blocuri care nici măcar nu există>>>

Anterior, consilierul socialist a declarat că fracțiunea socialiștilor va iniția un referendum cu privire la demiterea lui Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului, iar în cazul în care instanța va respinge cererea de înregistrare a grupului de inițiativă, vor merge la CEDO, pentru că este o încălcare vădită a drepturilor omului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0