Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un politician cunoscut din Moldova, la un pas de ”divorț”, detalii aici

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
”O căsătorie” mai puțin obișnuită, despre care a tot vorbit un tânăr politician moldovean, riscă să se desfacă prematur

CHIȘINĂU, 25 mart — Sputnik. Președintele fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, crearea grupului de inițiativă privind organizarea și desfășurarea referendumului de demitere a primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

”Referendum. Grupul de inițiativă privind organizarea și desfășurarea referendumului, practic creat. Luni, pe 27 martie 2017, vom depune dosarul în instanță. Suntem hotărâți ca până la sfârșitul acestui an să fie anunțate alegeri în Chișinău, iar orășenii să poată să aleagă un primar care să-i reprezinte”, a scris Ceban.

Potrivit acestuia, majoritatea chișinăuienilor pledează în prezent pentru schimbarea lui Chirtoacă de la conducerea Primăriei Chișinău.

Anterior, consilierul socialist a declarat că fracțiunea socialiștilor va iniția un referendum cu privire la demiterea lui Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului, iar în cazul în care instanța va respinge cererea de înregistrare a grupului de inițiativă, vor merge la CEDO, pentru că este o încălcare vădită a drepturilor omului.

Încă în anul 2010, Dorin Chirtoacă spunea că este ”căsătorit cu primăria” și se lăuda cu succesele înregistrate în primii trei ani de aflare a sa în fruntea Capitalei, dar chiar și atunci recunoștea că unele promisiuni nu a reușit să le îndeplinească.

”Este firesc că locuitorii capitalei vor să fie mai bine. Dar în condiţiile în care cetăţenii nu cunosc cum stau lucrurile, poate este normal să existe puncte de vedere neutre sau chiar negative", spunea Chirtoacă atunci.

Acum, când se află la cel de-al treilea mandat, locuitorii Capitalei cred că au aflat deja cum stau lucrurile. De această dată, edilul riscă să ”divorțeze oficial” și de primărie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0