Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Important pentru moldovenii din Rusia, despre permisele de conducere

© AFP 2024 / JEAN-PIERRE CLATOTшоссе N90 между Альбервиле и Мутье, Франция
шоссе N90 между Альбервиле и Мутье, Франция - Sputnik Moldova
Abonare
În Federația Rusă au fost modificate regulile de schimbare și de eliberare a permiselor de conducere auto

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat o dispoziție prin care a acordat centrelor multifuncționale (МФЦ) funcția de schimbare a permiselor de conducere auto, iar documentul a fost publicat deja pe pagina de internet a guvernului Rusiei.

Până la ora actuală, permisele de conducere auto erau eliberate în Rusia doar de către structurile Inspecției Auto de Stat (Госавтоинспекция).

La volan - Sputnik Moldova
Societate
Permisele auto deținute de unii moldoveni vor fi schimbate

Conform noilor reguli, centrele multifuncționale le vor putea elibera conducătorilor auto permise noi, pe care le vor primi de la Inspecția de Stat pentru Siguranța Traficului Rutier (ГИБДД), precum și permise de conducere internaționale.

În afară de aceasta, documentul semnat de Medvedev precizează o serie de aspecte legate de schimbarea permiselor de conducere auto până la expirarea termenului lor de valabilitate. Noile reguli le vor permite conducătorilor auto să primească permise noi cu un termen de valabilitate de 10 ani, până la expirarea termenului de valabilitate al celor deținute la moment, la prezentarea unui certificat medical. Până la semnarea respectivului document, permisul de conducere nu putea fi schimbat decât la expirarea termenului de valabilitate a acestuia.

Documentul reglementează de asemenea mult mai clar procedura de schimbare a permiselor de conducere auto internaționale pe cele rusești.

Noile reglementări au menirea să sporească calitatea serviciilor publice, să contribuie la reducerea costurilor și a termenelor, precum și să diminueze riscurile legate de corupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0