Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hackerii au atacat Banca Mondială și Banca Centrală Europeană

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaHackeri
Hackeri - Sputnik Moldova
Abonare
Hackeri, care ar avea legătură cu Coreea de Nord, ar fi atacat peste 100 de companii și organizații din toată lumea, inclusiv Banca Mondială și Banca Centrală Europeană (BCE)

CHIȘINĂU, 26 mart — Sputnik. Despre atacurile hacker asupra Băncii Mondiale, BCE și altor organizații a scris New York Times, care citează declarațiile unor specialiști din domeniul securității cibernetice.

Старые компьютеры - Sputnik Moldova
Accidente
SUA: datele personale a milioane de oameni, la dispoziţia hackerilor?

Sursa citată a obținut o listă întreagă de adrese IP de la specialiștii care au investigat atacurile cibernetice îndreptate spre circa 20 de bănci din Polonia la finele anului trecut. În listă figurează băncile centrale din Rusia, Venezuela, Mexic, Cili, Cehia, precum și bănci private din SUA, Mexic, Uruguay și alte țări.

Sursa subliniază că atacatorii au afectat site-ul regulatorului financiar din Polonia. Astfel, atunci când această adresă era accesată de către utilizatorii din lista de adrese IP, în computerele acestora începea să se încarce un program infect. Probabil, hackerii încercau astfel să fure bani din băncile poloneze și din alte instituții financiare. Potrivit responsabililor de investigarea cazului, atacul cibernetic a fost respins, iar pierderile financiare au putut fi evitate.

Specialiștii companiei Symantec presupun că atacurile asupra băncilor poloneze probabil au fost efectuate de aceeași grupare de hackeri care a furat 81 de milioane de dolari de pe contul Băncii de Rezerve Federale din New York deschis în Bangladesh.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0