Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

SUA: datele personale a milioane de oameni, la dispoziţia hackerilor?

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaСтарые компьютеры
Старые компьютеры - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unor surse citate de BBC, datele persoanele a milioane de oameni din SUA au ajuns în posesia unor hackeri care au spart baza de date a executivului american.

CHIŞINĂU, 24 iun – Sputnik. Este posibil ca autorităţile din SUA să fi diminuat considerabil informaţia despre spargerea site-ului direcţiei cadre a executivului. Cifra reală a datelor personale ce s-ar fi „scurs” în rezultatul acestui atac ar putea să ajungă la 18 milioane, a anunţat compania de televiziune CNN.

Anterior se anunţa că, în rezultatul atacului, despre care s-a aflat la 5 iunie, răufăcătorii ar fi obţinut acces la datele personale ale 4,2 milioane de foşti şi actuali colaboratori ai guvernului. Însă acum, conform companiei TV, poate fi vorba de 18 milioane de oameni.

Potrivit surselor CNN, „directorul FBI, James Komi, a desfăşurat, în ultimele săptămâni, un briefing închis pentru senatori, în cadrul căruia a numit cifra de 18 milioane”. Poate fi vorba, în special, chiar de oamenii care vreodată au depus cererea de angajare în serviciul de stat, dar aşa şi nu au fost angajaţi.

Persoanele oficiale americane au menţionat că, potrivit opiniei unei serii de anchetatori, probabil aceeaşi hackeri au atacat anul trecut site-ul unuia dintre angajatorii guvernului – compania KeyPoint Government Solutions.

 

Fluxul de știri
0