Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Impresionant! Manifestații stradale în 285 de localități din Moldova și România

© ziaruldeiasi.roMarșul pentru Familie
Marșul pentru Familie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi au loc manifestații stradale în peste 285 de localități din Republica Moldova și România - creștinii au ieșit să participe la Marșul Pentru Viață, sub genericul ”Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”

CHIȘINĂU, 25 mart — Sputnik. Sâmbătă sunt organizate manifestații stradale în peste 285 de localități din Republica Moldova și România. Oamenii au ieșit să participe la Marșul Pentru Viață, sub genericul ”Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!” — prin care este atenționată opinia publică asupra consecințelor nefaste ale avortului și, mai ales, asupra necesității sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, informează portalul național de spiritualitate ortodoxă ortodox.md.

Marșul pentru Viață 2016 - Sputnik Moldova
Important! Îndemnul Mitropolitului Vladimir înainte de 25 martie

În Republica Moldova, Marșul pentru viață se află la cea de a III-a ediție, iar acțiunile au loc în cadrul campaniilor internaționale anuale de promovare a culturii vieții March for life, organizate în Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, România, Irlanda, Italia, Cehia, Germania, Argentina, Peru și în alte țări.

Anterior, Mitropolitul Vladimir a binecuvântat acțiunea și a făcut un apel către toți creștinii din țara noastră să se implice în organizarea și desfășurarea acestui Marș, care va avea loc concomitent în aproximativ 150 de localități ale țării.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice de luptă împotriva avortului, flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 — 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, iar țara noastră se află pe locul 10 în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă.

La Chișinău, participanții la marș au manifestat în fața Spitalului Clinic municipal nr. 1. Iar acum se îndreaptă spre Piața Marii Adunări Naționale unde va fi organizat un concert caritabil Live for Life, cu acces liber cu participarea cântăreților: Olia Tira, Roxana, Tatiana Spînu, Georgeta Voinovan, Silvia Grigore, Angelica Sîrbu, Natalia Proca, Marcel Roșca, Ionela Covali, Samir Loghin, Max Zavidia.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, la Chișinău, Marșul pentru viață 2017 — „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine" este organizat de către Asociația Moldova pentru viață.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0