Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii mai au două zile pentru a face asta

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat aminteşte că data limită de depunere a Declarației cu privire la impozitul pe venit este transferată anul acesta de pe 25 martie pentru data de 27 martie

CHIŞINĂU, 25 mart — Sputnik. Potrivit prevederilor Codului Fiscal, contribuabilii — persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, sunt obligate să depună Declarația cu privire la impozitul pe venit până la 25 martie a anului următor anului de gestiune.

Însă în 2017 termenul de prezentare a Declarației respective survine în ziua de odihnă. Astfel, termenul de prezentare a acesteia se transferă, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal, pentru data de 27 martie 2017.

Autoritatea fiscală aminteşte că, pentru persoanele juridice şi fizice rezidente ale Republicii Moldova care desfășoară activitate de întreprinzător, precum şi persoanele care practică activitate profesională, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obținut de aceștia din orice surse aflate în Republica Moldova, precum şi din orice surse aflate în afara Republicii Moldova, cu excepția deducerilor şi scutirilor la care au dreptul.

Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova
Nu este o glumă. Fiscul anunță schimbări majore din 1 aprilie

Contribuabilii, persoane juridice și fizice care practică activitate de întreprinzător, urmează să depună Declarația/Darea de seamă cu privire la impozitul pe venit la organul teritorial al Serviciului Fiscal de Stat în raza căruia se deservesc.

Termenul-limită de achitare la buget a impozitului pe venit, în anul 2017, coincide cu termenul de prezentare a declarațiilor și a dărilor de seamă — 27 martie anul 2017.

Contribuabilii, care nu vor depune declarațiile pe venit până la termenul limită stabilit de Codul fiscal, riscă să se aleagă cu amenzi:

— 1000 lei, pentru fiecare dare de seamă neprezentată;

— 200 lei, pentru fiecare dare de seamă fiscală prezentată tardiv;

— 1000 lei pentru fiecare dare de seamă fiscală prezentată care conține informație neautentică;

— amendă egală cu 30% din suma diminuării impozitelor, taxelor prin prezentarea către organul fiscal a unei dări de seamă fiscale cu informații sau date neveridice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0