Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu este o glumă. Fiscul anunță schimbări majore din 1 aprilie

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПортфель чиновника. Архивное фото
Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea fiscală din Republica Moldova va fi reorganizată din 1 aprilie și va activa ca o entitate juridică unică - Serviciul Fiscal de Stat

CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. Parlamentul a aprobat în decembrie trecut modificări și completări la Codul fiscal prin care a fost dispusă revizuirea statutului juridic al organelor fiscale.

Legea prevede crearea de la 1 aprilie 2017 a unei singure persoane juridice responsabile de asigurarea procesului de administrare fiscală pe întreg teritoriul Republicii Moldova — Serviciul Fiscal de Stat.

Bani - Sputnik Moldova
Atenţionare pentru angajatori: toţi sunt obligaţi să facă asta până la 1 martie

Prin această restructurare se urmărește "sporirea capacității de deservire a contribuabililor, sporirea gradului de conformare benevolă a contribuabililor și maximizarea veniturilor bugetare", menționează fiscul.

Precizăm că la moment sistemul de administrare fiscală al Republicii Moldova este constituit din Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și 35 inspectorate fiscale de stat teritoriale, fiecare având personalitate juridică distinctă, cu structură organizatorică și juridică individuală.

Conform conceptului de reorganizare, Serviciul Fiscal de Stat va fi un organ unificat cu competență teritorială pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Personalul Serviciului urmează a fi concentrat într-o structură centralizată cu aparat central, 3 regiuni de administrare fiscală (Nord, Sud și Centru) și Direcția generală administrare fiscală municipiul Chișinău, oficii de deservire și prestări servicii contribuabililor la nivel teritorial.

Instituția mai informează că, urmare a reorganizării, vor fi reduse 85 funcții de conducere, iar efectivul limită de 1892 de unități nu va fi modificat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0