Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Duminică riscați să întârziați peste tot dacă nu veți face acest lucru

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaМужчина разговаривает по телефону на улице
Мужчина разговаривает по телефону на улице - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova trece la ora oficială de vară în ultimul weekend din luna martie, când vom dormi mai puțin, pentru că acele ceasornicilor se dau înainte cu o oră

CHIȘINĂU, 24 mar – Sputnik. În noaptea de sâmbătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie, ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din an. 

Potrivit medicilor, schimbarea orei ar putea afecta persoanele sensibile. Aceste persoane ar putea avea nevoie de o perioadă de acomodare, până se vor obișnui să se trezească cu o oră mai devreme.

A customer tries on a new Apple Watch in an Apple store in Sydney on April 10, 2015 - Sputnik Moldova
Pregătiți-vă să vă sculați mai devreme – în curând trecem la ora de vară

Prin această schimbare, orarul de vară din Republica Moldova este corelat cu cel practicat în țările membre ale Uniunii Europene și se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie și ultima duminică a lunii octombrie. Prin trecerea la ora de vară, s-a urmărit ca oamenii să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală a soarelui și de reducerea folosirii luminii artificiale.

Ora de vară a fost prima dată propusă de entomologul din Noua Zeelandă, George Vernon Hudson, în 1895. Astăzi 110 ţări din întreaga lume folosesc acest mecanism. În Europa, Islanda este singura ţară care nu a trecut la ora de vară.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0