Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Martorii lui Iehova”, în afara legii

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaMinisterul Justiției al Federației Ruse
Ministerul Justiției al Federației Ruse - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Activitatea organizației religioase Martorii lui Iehova a fost suspendată în Federația Rusă pentru că „desfășoară activități extremiste”

CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. În Federația Rusă a fost sistată activitatea organizației religioase „Martorii lui Iehova”, care este învinuit de activitate extremistă. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Ministerului rus de Justiție.

Мусульмане во время молитвы в Мьянме - Sputnik Moldova
În zece ani, toți vom fi musulmani din cauza stupidității noastre

Organizația religioasă „Centrul Administrativ al Martorilor lui Iehova din Rusia” a fost inclus în lista asociațiilor obștești și religioase a căror activitate a fost suspendată în legătură cu desfășurarea activității religioase. Interzicerea activității acestei organizații religioase în Rusia urmează să fie decisă definitiv de Curtea Supremă pe data de 5 aprilie.

„Centrul Administrativ al Martorilor lui Iehova din Rusia” reprezintă organizația de bază care coordonează activitatea filialelor „Martorilor lui Iehova” pe teritoriul Federației Ruse.

Pe site-ul oficial al „Martorilor lui Iehova din Rusia” se spune că organizația nu a primit nicio înștiințare din partea Ministerului Justiției cu privire la suspendarea activității sale.

"În cazul în care demersul Ministerului Justiției va fi acceptat, acest lucru va avea consecințe catastrofale pentru libertatea religioasă din Rusia, vizând aproximativ 400 de organizații religioase locale ale „Martorilor lui Iehova”, precum și a celor 2277 de grupuri religioase din întreaga țară, care reunesc 175 de mii de adepți ai acestei religii", scrie într-o declarație a organizației respective.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0