Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Theresa May a dezvaluit identitatea teroristului

© REUTERS / Darren StaplesBritain's Home Secretary Theresa May speaks to members of the media after addressing the Police Superintendents Association of England and Wales annual conference in Kenilworth, Britain, September 9, 2015
Britain's Home Secretary Theresa May speaks to members of the media after addressing the Police Superintendents Association of England and Wales annual conference in Kenilworth, Britain, September 9, 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a declarat ca autorul atentatului de la Londra este un cetățean britanic cunoscut de MI5 și care a mai fost cercetat în trecut.

BUCUREȘTI, 23 mart — Sputnik. Premierul Theresa May a ținut un discurs în Parlamentul britanic despre atentatul terorist ce a avut loc în Londra, relatează RT.

Ea a declarat că teroristul este un cetățean britanic cunoscut de MI5 și care în trecut a mai fost cercetat, fiind o "figură marginală". May precizează că nivelul de alertă teroristă nu va fi ridicat, în pofida atacului. Nivelul de alertă rămâne la "sever", ceea ce înseamnă că un nou atac este foarte probabil.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Accidente
Sunt sau nu sunt și moldoveni printre victimele atacului terorist de la Londra

Poliția a lucrat toată noaptea pentru stabilirea detaliilor cu privire la atacul comis. De asemenea, Poliția a efectuat percheziții la șase adrese în Londra și în Birmingham, iar 8 persoane au fost arestate.

"Un atac terorist a încercat să reducă la tăcere democrația noastră, dar nu ne este frică. Democrația și valorile pe care aceasta le presupune întotdeauna vor prevala", a spus May.

Premierul Marii Britanii a transmis presei că există o limită a ceea ce poate fi comunicat, în contextul anchetei Poliției, și doar faptele de bază pot fi expuse.

Ea a confirmat că au avut de suferit 12 persoane: trei copii francezi, doi cetățeni români, patru sud-coreeni, unul german, unul chinez, unul irlandez, unul italian și doi greci.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0