Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sunt sau nu sunt și moldoveni printre victimele atacului terorist de la Londra

© REUTERS / Stefan WermuthТеракт в Великобритании
Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Abonare
În acest moment este confirmat oficial că, printre victimele atacului terorist din Marea Britanie, sunt doi cetățeni români, fără a se preciza dacă eventual printre aceștia se află și un moldovean cu cetățenie dublă.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că una dintre cele două persoane de cetățenei română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma atacului, a fost externată, transmite realitatea.net.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Câteva versiuni privind modul în care s-a desfășurat atacul terorist la Londra

Sursa nu precizează dacă unul dintre cei doi cetățeni români ar putea fi originar din Republica Moldova. Vom menționa că majoritatea absolută a moldovenilor care au plecat la muncă în Marea Britanie au făcut lucrul acesta în baza pașaportului românesc.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord a anunțat că menține permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât și cu cetățeanul român care a fost externat.

Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, menținând legătura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum și cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Precizăm faptul că cetățenii români, inclusiv cei originari din Republica Moldova, pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328;‪ +44 20 76029833; ‪+44 20 76036694; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0