Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Virusul” care poate afecta ”imunitatea” parlamentarilor moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În perioada 24-31 martie, deputații moldoveni vor examina proiectul de lege pentru modificarea Articolului 70 din Constituție

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Proiectul de lege pentru modificarea Articolului 70 din Constituția Republicii Moldova a fost inclus pe ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului pentru perioada 24-31 martie, scrie într-un comunicat Parlamentului. Precizăm că Artocolul 70 al Constituției stabilește expres că cali­ta­tea de depu­tat este incom­pa­ti­bi­lă cu exer­ci­ta­rea ori­că­rei alte fun­cţii retri­bu­i­te, cu exce­pţia acti­vi­tă­ţii didac­ti­ce şi şti­inţi­fi­ce. În același timp un deputat ”nu poa­te fi reţi­nut, ares­tat, per­che­zi­ţio­nat, cu exce­pţia cazu­ri­lor de infra­cţiu­ne fla­gran­tă, sau tri­mis în jude­ca­tă fără încu­vi­inţa­rea Par­la­men­tu­lui, după ascul­ta­rea sa".

Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Andrian Candu a făcut un anunț important despre schimbarea sistemului electoral

Totodată, pe ordinea de zi a ședințelor Parlamentului din această perioadă au mai fost incluse și proiectele de hotărâre privind numirea în funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, proiectul legii integrității, care urmează să fie discutat în lectura a II, proiectul de lege privind Agenția recuperarea bunurilor infracționale, lectura II.

De asemenea, vor fi examinate câteva proiecte care vizează o serie de modificări și completări care vizează sectorul financiar-bancar, inclusiv garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0