(VIDEO) Canalul 4 News: Atacatorul este Abu Izzadeen, susţinător Statul Islamic

© AFP 2024 / DANIEL LEAL-OLIVASТеракт в Великобритании
Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Abonare
Bărbatul implicat în atacul terorist din preajma clădirii Parlamentului britanic din Londra ar fi, potrivit TV din UK 4News, nativul britanic Abu Izzadeen, cunoscut ca un susţinător al Statului Islamic.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Postul TV din Regatul Unit 4News susține că autorul atacului terorist de miercuri de la Londra ar fi nativul britanic Abu Izzadeen, care este cunoscut ca un aprig susţinător al Statului Islamic. Izzadeen, care s-a născut Trevor Brooks, în Hackney Londra, a fost caracterizat ca un predicator de ură. El a fost purtător de cuvânt al grupului Al Ghurabaa, organizaţie interzisă prin Legea Terorismului din 2006, transmite RT.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Câteva versiuni privind modul în care s-a desfășurat atacul terorist la Londra

Potrivit altor surse, anterior Abu Izzadeen a fost judecat și s-a aflat după gratii pentru complicitate la activitatea teroristă.

Această informație este însă dezmințită de către avocatul lui Izzadeen, care spune că clientul său nu avea cum să săvârșească această acțiune teroristă dat fiind că se află în pușcărie. Scotland Yard a anunțat că deocamdată nu vrea să dezvăluie identitatea teroristului ucis.

Mai multe mass-media scriu că acest atac terorist este un atentat la simbolul democrației britanice — Parlamentul. Analiștii spun că exisă o asemănare izbitoare între ceea ce a avut loc miercuri la Londra și alte atacuri teroriste din Europa.

În special, Washington Post scrie că această acțiune teroristă a fost realizată la un nivel tehnologic rudimentar și corespunde profilului altor atacuri teroriste săvârșite în țările europene. 

 

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0