Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații moldoveni boicotează reuniunea Adunării Parlamentare a CSI

© Photo : CIS Executive CommitteeСНГ
СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Permanent al Parlamentului a decis ca delegația parlamentară a Republicii Moldova să nu participe în acest an la reuniunea Adunării Parlamentare a CSI, care va avea loc săptămâna viitoare, la Sankt Petersburg, Rusia

CHIȘINĂU, 23 mar – Sputnik. Delegația parlamentară a Republicii Moldova nu va participa în acest an la reuniunea Adunării Parlamentare a CSI, care va avea loc săptămâna viitoare la Sankt Petersburg, Rusia. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, joi, în cadrul un briefing.

Potrivit lui Candu, decizia a fost luată astăzi, la ședința Biroului Permanent al Parlamentului.   

”Luând în calcul nota informativă transmisă Moscovei și abuzurile menționate în scrisoare, noi încă nu avem un răspuns oficial din partea Federației Ruse. Consider participarea delegației noastre la acest eveniment nebinevenită. Subiectul a fost discutat la Biroul Permanent al Parlamentului, care a decis ca delegația noastră să nu participe la ședința Adunării Parlamentare a CSI”,  a declarat președintele Parlamentului. 

Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Politică
Ambasada Rusiei a primit nota MAEIE al Republicii Moldova

Andrian Candu a precizat că prin această decizie nu trebuie să se înțeleagă că Republica Moldova și Parlamentul boicotează lucrările și activitatea CSI. 

”Joi vor fi expediate scrisori în adresa delegaților Adunării Parlamentare a CSI și a gazdelor, în care vor fi expuse motivele neparticipării la acest eveniment”, a precizat președintele forului legislativ. 

Candu a declarat că unii deputați, fără a preciza cine anume, nu au fost de acord cu decizia luată de Biroul Permanent. Președintele Legislativului a atenționat acești legislatori că, dacă vor dori să participe la ședința Adunării Parlamentare a CSI, pot să o facă din banii proprii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0