Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Jirinovski propune ca orașul Volgograd să fie redenumit Stalingrad

© Sputnik / Александр Шалгин / Accesați arhiva multimediaЛидер ЛДПР Владимир Жириновский
Лидер ЛДПР Владимир Жириновский - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, consideră că în țara sa trebuie să existe continuitate între generații și să se manifeste respect față de istorie

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Președintele PLDR, Vladimir Jirinovski, a venit cu inițiativa de a redenumi orașul Volgograd în Stalingrad. Politicianul consideră că în Rusia trebuie să existe continuitate între generații și să se manifeste respect față de istorie.

Лидеры ЛДПР и Нашей партии подписали договор о межпартийном сотрудничестве - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatâi și Vladimir Jirinovski au semnat un acord de cooperare

În acest context, liderul PLDR a propus ca Volgogradul să revină la denumirea de Stalingrad și să fie lansată o linie de tren rapid și confortabil Moscova — Stalingrad.

„Totodată, este necesar ca și orașul Ulianovsk să revină la vechea denumire — Simbirsk; Kirov să redevină la Veatka, iar Noghinsk din regiunea Moscovei să se numească Bogorodsk. Volgogradul are o denumire și mai veche — Țarițîn. Însă trebuie să cinstim memoria milioanelor de soldați care și-au pierdut viața în luptele sângeroase de la Stalingrad", a declarat Jirinovski, citat de serviciul de presă al PLDR.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0