Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Renato Usatâi și Vladimir Jirinovski au semnat un acord de cooperare

© Photo : Пресс-служба ЛДПРЛидеры ЛДПР и "Нашей партии" подписали договор о межпартийном сотрудничестве
Лидеры ЛДПР и Нашей партии подписали договор о межпартийном сотрудничестве - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul „Partidului Nostru" din Republica Moldova, Renato Usatâi și cel al Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, au semnat un acord de cooperare între cele două formațiuni.

CHIȘINĂU, 14 martie — Sputnik. Usatâi i-a povestit lu Jirinovski despre presiunile care sunt exercitate asupra partidului său în Moldova și a declarat că speră în sprijinul partidului din Rusia.

În acordul semnat de cei doi politicieni este prevăzut că „Partidul Nostru" și Partidul Liberal Democrat din Rusia vor face schimb de informații, iar Jirinovski a pledat pentru o interacțiune mai energică între structurile de tineret ale celor două partide.

© Photo : Пресс-служба ЛДПР”Partidul Nostru” condus de Renato Usatâi și Partidul Liberal Democrat condus de Vladimir Jirinovski au semnat un acord de cooperare
Наша партия Усатого и ЛДПР Жириновского подписали соглашение о сотрудничестве - Sputnik Moldova
”Partidul Nostru” condus de Renato Usatâi și Partidul Liberal Democrat condus de Vladimir Jirinovski au semnat un acord de cooperare

Este de menționat că liberal-democrații ruși și reprezentanții partidului condus de Usatîi cooperează strâns pe parcursul ultimilor ani. În octombrie 2015, când Renato Usatâi a fost arestat, Vladimir Jirinovski a fost primul politician străin care a pledat pentru eliberarea liderului „Partidului Nostru".

Jirinovski a mai spus că paretidul său urmărește cu atenția ce se întâmplă în Moldova, iar activitatea „Partidului Nostru" trezește simpatia deputaților liberal-democrați ruși.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Renato Usatâi rămâne în căutare internaţională

La rândul său, Usatâi i-a invitat pe deputații din echipa lui Jirinovski la congresul extraordinar al partidului pe care îl conduce. Evenimentul va avea loc la Chișinău.

Cei doi politicieni au discutat și despre relațiile moldo-ruse, subliniind importanța sporită a contactelor economice bilaterale.

Usatâi i-a spus lui Jirinovski că „Partidul Nostru" vrea să învețe din experiența colegilor ruși. Totodată, el a subliniat că, „cu cât „Partidul Nostru" devine mai popular, cu atât apar mai multe probleme".

„În 2016, Moldova a revenit la alegerea directă a președintelui. Potrivit tuturor sondajelor, „Partidul Nostru" era pe primul loc. Între timp tovarășii din „biroul politic" au modificat prin Curtea Constituțională limita de vârstă pentru candidații la șefia statului — de la 35 la 40 de ani — pentru ca eu să nu pot candida" — a spus Usatâi.

© Photo : Пресс-служба ЛДПР”Partidul Nostru” condus de Renato Usatâi și Partidul Liberal Democrat condus de Vladimir Jirinovski au semnat un acord de cooperare
Владимир Жириновский и Ренато Усатый подписали договор о межпартийном сотрудничестве  - Sputnik Moldova
”Partidul Nostru” condus de Renato Usatâi și Partidul Liberal Democrat condus de Vladimir Jirinovski au semnat un acord de cooperare

El a mai spus că în Moldova nu există democrație la ora actuală. „Avem judecătorii și procurori de buzunar. După zece ani trăiți la Moscova, am revenit în Moldova ca să-mi fac datoria față de baștină, să încerc să schimb viața în bine", a declarat Usatâi.

Potrivit acestuia, în 2015 au avut loc peste o mie de percheziții și arestări ce i-au vizat pe membrii partidului său, iar astăzi practic fiecare dintre conducătorii formațiunii figurează în câte un dosar penal.

Asta, susține Usatâi, s-a întâmplat doar atunci când „Partidul Nostru" a devenit lider în Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0