Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Joi și vineri, la Chișinău, se anunță proteste de amploare

© Sputnik / Miroslav RotariProtest profesori
Protest profesori - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) a anunțat miercuri că reiau acțiunile de protest, deoarece principalele revendicări nu au fost satisfăcute, iar mâine, începând cu ora 14:00, vor picheta clădirea Parlamentului.

CHIȘINĂU, 22 mar – Sputnik. Sindicaliștii din cadrul Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) vor picheta joi, clădirea Parlamentului. Protestul este anunțat pentru ora 14.00.

Ulterior, vineri, 24 martie, acțiunea de protest va continua cu pichetarea Guvernului, la fel începând cu ora 14:00.

Учебный класс - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Educației, speriat de proteste: ce le-a promis pedagogilor

Conducerea FSEȘ a anunțat miercuri că, dacă revendicările protestatarilor nu vor fi auzite, atunci, la începutul lunii aprilie, va organiza un marș de protest de amploare în centul Capitalei. Totodată, membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova au reiterat poziția anunțată anterior de solidarizare cu acțiunile sindicaliștilor din Educație.

Federația Sindicală a Educației și Științei, care întrunește circa 115 mii de membri de sindicat, a înaintat Guvernului, în luna octombrie 2016, o serie de revendicări ce se referă la majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă în sistemul educațional.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0