Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Biserica Ortodoxă Rusă cere evacuarea lui Lenin din Piața Roșie

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaVedere din Piața Roșie din Moscova
Vedere din Piața Roșie din Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Clericii Patriarhiei Ruse consideră că trupul neînsuflețit al liderului revoluției din 1917 trebuie evacuat din Piața Roșie

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Clericii Bisericii Ortodoxe Ruse consideră că trupul lui Vladimir Lenin trebuie să fie înhumat, scrie rt.com.

O astfel de declarație a fost făcut de șeful Comisiei Sinodale pentru Relațiile dintre Biserică, Presă și Societate, Vladimir Legoida.

Cadavrul lui Vladimir Ilici Lenin în mausoleul din Piața Roșie, Moscova - Sputnik Moldova
Societate
Inițiativă în Duma Rusiei: Lenin să fie îngropat, iar mausoleul - demontat

„Cred că Lenin trebuie să fie scos (din Mauzoleu n.r.) și sunt convins că această problemă va fi soluționată, mai devreme sau mai târziu”, a declarat Legoida la un post de televiziune din Rusia.

În același timp el a menționat că acest lucru trebuie să se întâmplă atunci când „nu va mai provoca dezbinări”.

În 12 martie Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Rusiei (BORR) a cerut scoaterea cadavrului lui Vladimir Lenin din Piața Roșie.

În același timp, BORR a declarat că orașele, regiunile și străzile ce poartă numele liderului bolșevic trebuie să-și recapete denumirile istorice.

Reamintim că în 2017 se împlinesc 100 de ani de la revoluția bolșevică din 1917, în urma căreia a fost asasinată familia împăratului rus, iar Rusia a intrat în cea mai sângeroasă perioada din întreaga sa istorie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0