Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reprezentanta Rusiei nu va putea participa la Eurovision 2017

© Facebook / Юлия СамойловаЮлия Самойлова
Юлия Самойлова - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul ucrainean de Securitate a interzis accesul reprezentantei Rusiei la Eurovision, Iulia Samoilova, pe teritoriul Ucrainei, în pofida faptului că, anterior, a dat asigurări că nu vor apărea niciun fel de probleme în acest sens

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Ministrul de Externe a Ucrainei, Pavel Klimlkin, a venit cu critici în legătură cu participarea interpretei Samoilova la acest concurs, acuzând-o pe aceasta că ar fi vizitarea peninsulei Crimeea în anul 2015 fără permisiunea autorităților de la Kiev.

Юлия Самойлова - Sputnik Moldova
Rusia
Cine este interpreta care va reprezenta Rusia la Eurovision

„Rusia va boicota concursul Eurovision din 2017 de la Kiev și celelalte ediții ale acestui concurs, în cazul în care conducerea show-ului nu se va pronunța în apărarea interpretei ruse, căreia i-a fost interzis accesul în Ucraina", a declarat pentru agenția RIA Novosti vicepreședintele Comitetului pentru apărare și securitate al Senatului rus, Franț Kliențevici, menționând că nu se așteaptă la o reacție pozitivă din partea organizatorilor Eurovisionului, care este extrem de politizat.

În același timp, Jon Ola Sand, Supervizorul executiv al concursului, a declarat că Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (UERT) nu are niciun fel de obiecții față de reprezentanta Rusiei.

Reprezentanții UERT au declarat că nu dispun de informații cu privire la interdicția de intrare în Ucraina a Iuliei Samoilova.

Interpreta rusă urma să participe la concurs cu piesa „Flame Is Burning".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0