Valeri Kuzmin: "Lucrăm la o relație pragmatică și activă cu România"

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaВалерий Кузьмин, Valeri Kuzmin
Валерий Кузьмин, Valeri Kuzmin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lucrăm la o relaţie cât mai activă şi pragmatică între Rusia şi România. Este declarația lui Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti. Invitat în emisiunea "Ambasador România" de la Realitatea TV, Kuzmin a mai precizat că prima întâlnire între Donald Trump şi Vladimir Putin ar putea avea loc în această vară, la Summitul G20

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. "Daca este să discutam despre starea generală a relațiilor noastre, aș putea spune că suntem la o răspântie de drumuri, toate opțiunile ne sunt deschise. Noi lucrăm să reluăm relații cât mai active, mai pragmatice cu România", a declarat Valeri Kuzmin, la Realitatea TV.

Валерий Кузьмин - Sputnik Moldova
Politică
Kuzmin: nu există probleme în relaţiile noastre cu Republica Moldova

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a precizat că între Rusia şi România există relaţii economice importante, care pot fi chiar îmbunătăţite.

"România — deși ea are oarecare deficit în acest comerț — are rol de furnizor de mărfuri industriale pentru piața rusă, iar Rusia în general furnizează materie prima, combustibil, alte mărfuri. Putem îmbunătăți aceste schimburi comerciale? Evident!", a mai afirmat acesta.

Valeri Kuzmin a dezvăluit că în această vară, la summitul G20, ar putea avea loc prima întâlnire între Vladimir Putin şi Donald Trump.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0