Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce semnificație are fiecare din duminicile Postului Mare

© Sputnik / Мирослав РотарьIulian Rață
Iulian Rață - Sputnik Moldova
Abonare
Parohul bisericii "Sfânta Treime" din satul Lucașeuca, raionul Orhei, părintele Iulian Rață, a prezentat, în carul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, semnificațiile fiecărei săptămâni a Postului Mare
Ce semnificație are fiecare din duminicile Postului Mare

Părintele Iulian Rață s-a referit la fiecare dintre duminicile din Postul Mare, inclusiv și la cea de-a treia, care este Duminica Sfintei Cruci.

"A treia duminică din postul mare este Duminica Sfintei Cruci, duminică în care ne aducem aminte că fiecare dintre noi are crucea pe care trebuie să o ducă cu multă răbdare. Este bine să ne întrebăm care cruce o ducem noi? Crucea Lui Hristos, crucea tâlharului care s-a pocăit sau crucea tâlharului care l-a învinuit pe Hristos. E tare important să înțelegem lucrul acesta", ne întreabă afirmă părintele.

Mai jos, tot el răspunde:

Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Sfaturi de mare folos pentru Postul Mare de la un mare duhovnic din România

"Crucea Mântuitorului nostru Iisus Hristos noi nu o ducem, el S-a răstignit pentru noi, oamenii și pentru a noastră mântuire.

Crucea tâlharului pocăit? Oare chiar ne pocăim noi de fiecare dată sincer? Oare vom reuși să auzim și noi la ceasul înfricoșătoarei judecăți: Astăzi vei fi cu Mine în împărăția Tatălui Meu?

Sau totuși fiecare dintre noi duce crucea celui de-al doilea tâlhar. Ori de câte ori avem motive căutăm să-L învinuim pe Hristos. Țineți minte cum acesta a zis: Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu, mântuiește-Te pe Tine și mântuiește-ne pe noi. Și să fim sinceri — de câte ori exclamăm: Doamne, Tu nu ești, că, dacă ai fi Tu, viața noastră s-ar aranja altfel", a mai menționat părintele Iulian Rață.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0