Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu îi duce dorul lui Vladimir Filat

© Sputnik / Miroslav RotariДепутат Парламента Михай Гимпу
Депутат Парламента Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL nu poate uita de Vladimir Filat nici la un an și jumătate de când acesta a fost reținut și ulterior condamnat pentru corupere pasivă și trafic de influență

CHIȘINĂU, 21 mar – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu, nu-l poate uita pe ex-premierul, fostul deputat PLDM Vladimir Filat, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Liberalul nu a ezitat să-l dea exemplu pe Filat, atunci când a fost solicitat să-și expună opinia despre proiectul de lege cu privire la introducerea în Moldova a unui nou sistem electoral, bazat pe votul uninominal.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce spune Andrian Candu despre Vlad Filat la un an și jumătate de la arestare

”Depinde de ce intenții are cetățeanul care vine în Parlament. Dacă are intenții bune pentru oameni, atunci e indiferent cum vine: pe liste de partid sau uninominal. Dar dacă vine cu intenția să fure BEM, să facă contrabandă, atunci nu contează cum îl alegi”, a declarat Mihai Ghimpu.

Curtea Supremă de Justiție a respins, la 22 februarie, recursurile înaintate de avocații lui Filat și procurori, ex-premierul rămânând astfel întemnițat până la finele anului 2024. Pronunțarea deciziei motivante va fi pe data de 23 martie.

Filat a fost condamnat la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și lider al PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0