Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chirtoacă amenință autoritățile din Țânțăreni că vor pierde zece milioane de lei

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Soluția legală a problemelor de la Bubuieci este depozitarea deșeurilor municipale la Țânțăreni, iar pentru asta e nevoie de acordul Guvernului, susține primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă
Chirtoacă amenință autoritățile din Țânțăreni că vor pierde zece milioane de lei

Dorin Chirtoacă susține că cele două gropi de gunoi care se află în Bubuieci vor fi închise,  iar deșeurile urmează a fi depozitate la rampa de gunoi din Țânțăreni, conform studiilor efectuate de experții în domeniu.

Deși autoritățile din această localitate s-au opus propunerii de mai multe ori, Chirtoacă spune că dacă acestea nu vor accepta până la urmă propunerea, va fi identificat un alt teren, respectiv Primăria Țânțăreni va pierde anual câte 10 milioane de lei.

"Să căutăm alt loc în afară de Țânțăreni nici prin lege nu este permis. A fost identificat acel loc, unde este prevăzută extinderea de la peste 20 de hectare disponibile — la 50 de hectare. Cei de la Țânțăreni nu înțeleg și legea prevede că, atunci când o autoritate locală se împotrivește, hotărârea o ia Guvernul.

Chirtoacă a spus că Uniunea Europeană este gata să ofere 25 de milioane de euro pentru extinderea gropii din Țânțăreni. 

"Cel puțin 10 milioane de lei anual ar putea intra în bugetul local Țânțăreni. Pe lângă aceasta, 14 milioane de euro ar putea fi distribuiți pentru modernizarea gunoiștii. Dacă nu va fi posibil, municipiul Chișinău este gata să ofere 10 milioane lei pe an pentru un alt teren liber în afara orașului", a spus Chirtoacă.

Chirtoacă mai spune că expertizele arată că groapa de gunoi care ar putea fi construită la Țânțăreni nu va afecta sănătatea oamenilor, pentru că se află la 7 kilometri distanță de localitate, iar  problemele vin de la animalele oamenilor din localitate. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0