Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Aeroportul Chișinău va avea încă o pistă de aterizare-decolare

Abonare
Concomitent cu pista de aterizare-decolare de bază, reconstrucția căreia se desfășoară în continuare, Aeroportul Chișinău va avea o nouă pistă menită să facă posibilă operarea non stop a zborurilor prin principalei porți aeriene din R. Moldova

"Avia Invest" va construi o nouă pistă pe Aeroportul Chișinău. Proiectul noii piste de aterizare-decolare a fost prezentat opiniei publice la data de 20 martie. Calea de rulare D (Delta) urmează a fi reconstruită şi exploatată în calitate de pistă de aterizare-decolare care va avea o lungime de 2400 m şi lăţime de 45 m. Astfel, în timp ce zborurile vor fi operate pe pista nou construită, se vor desfăşura lucrările de reconstrucţie pe pista de bază de 3590 m.

La acest plan s-a recurs, luându-se în considerare intensificarea curselor care vor fi operate în următoarea perioadă, urmând să fie evitate în felul acesta toate problemele ce țin de siguranța zborurilor și confortul călătorilor

"Avia Invest" a găsit astfel soluţia optimă pentru continuarea realizării planului de reconstrucție a pistei de aterizare-decolare, fiind posibilă totodată operarea non stop a zborurilor.

"Conform planului iniţial de reconstrucţie a pistei, ar fi trebuit ca să recurgem la restricţionarea orarului de zbor a câte 10-12 ore/zi, ceea ce ar fi condus la perturbarea orarului zborurilor, crearea inconvenienţelor companiilor aeriene dar mai ales pasagerilor. Tocmai de aceea, am decis reconstrucţia căii de rulare D pentru a o utiliza ca pistă de decolare- aterizare. Lucrările deja au demarat şi întreg procesul tehnologic este organizat, au fost aduse tehnica necesară şi materialele de construcţie. Am obţinut toate avizele şi autorizaţiile necesare atât de la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova precum şi de la celelalte instituţii de profil.", a declarat Petru Jardan, directorul general "Avia Invest".

Totodată, în paralel cu derularea acestui proiect, va continua desfăşurarea lucrărilor de reconstrucţie a celorlalte suprafeţe de lucru ale aerodromului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0