Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când îți apar aceste mașini în cale: ferește-te

© Sputnik / Родион ПРОКАImport automobile
Import automobile - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a alcătuit un top 10 mărci de automobile cu cele mai multe încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere

CHIȘINĂU, 19 mar – Sputnik. Zilnic, sute de șoferi încalcă regulile de circulație rutieră și pun în pericol viața altor participanți la trafic. Cele mai multe nereguli comise de către conducătorii auto, potrivit INP, sunt trecerea liniei „Stop”, depășirea vitezei, trecerea intersecției la semnalul de interzicere al semaforului.

Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenție șoferi! Câți bani trebuie să aveți în buzunar dacă vă porniți la drum

INP a alcătuit un top 10 mărci de automobile cu cele mai multe încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. Astfel, în 2016, pe primul loc se situează șoferii care au condus mașinile de marca Mercedes —13 451, urmează cei care se aflau la volanul unei Dacia- 12 435, iar pe locul tei sunt conducătorii de automobile Toyota- 11 828. 

Peste 9,6 mii de șoferi documentați cu diverse încălcări se aflau la volanul mașinilor de marca Volkswagen, iar 8 mii – la volanul BMW-urilor. 

Acest clasament este urmat de șoferii mașinilor Opel, Skoda, Renault, Hyundai și Ford.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să adapteze permanent viteza de deplasare, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să acorde un plus de atenție conducerii prin intersecțiile nedirijate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0