Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine sunt liberalii care se pregătesc să-i spună adio lui Mihai Ghimpu

© Sputnik / Miroslav RotariМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea Partidului Liberal din Parlament ar putea să rămână cu mai puțini deputați, astfel în loc de 13, fracțiunea ar putea rămâne cu 11 deputați

CHIȘINĂU, 18 mar – Sputnik. Cifra 13 se pare că nu este una norocoasă pentru Mihai Ghimpu și Partidul Liberal. Fracțiunea PL din Parlament care în prezent are 13 deputați ar putea să rămână doar cu 11 liberali.

Anatol Șalaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Confirmat: Șalaru vrea să scoată PL din viața politică a Republicii Moldova

Tot mai mult în presă se discută acum că deputații Vladimir Cernat și Artur Gutium vor părăsi fracțiunea lui Mihai Ghimpu. 

Informația a fost comentată chiar de liderul PL. Ghimpu spune că nu a adus pe nimeni cu forța în partid, de aceea nu are de gând să țină pe nimeni, fără voia lui, în formațiune. 

”Se vorbesc multe. Cu Cernat am avut ședință. A declarat în fața colegilor că nu părăsește formațiunea. Dl. Gutium e încă în Italia, copilul e bolnav. Nu a făcut declarații că părăsește. Vor, să plece, vor, să rămână. Nu țin pe nimeni cu forța în partid. Fiecare va răspunde pentru propriile decizii și acțiuni”, a declarat Ghimpu.  

Acesta a precizat că, înainte era ”stresat” de plecările din PL, dar acum reacționează foarte liniștit la asemenea evenimente. 

Numele lui Vladimir Cernat și a lui Artur Gutium au fost vehiculate în presă și atunci când se anunța că Anatol Șalaru negociază cu mai mulți liberali să părăsească împreună cu el PL și să participe la crearea unui nou partid. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0