Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Confirmat: Șalaru vrea să scoată PL din viața politică a Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariAnatol Șalaru
Anatol Șalaru - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru moldovean al Apărăii, liberalul Anatol Șalaru confirmă că a discutat cu fostul președinte român Traian Băsescu despre crearea unui nou partid în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Liberalul Anatol Șalaru, care a deținut fotoliul de ministru al Apărării, a confirmat știrea scrisă acum o zi de agenția Sputnik Moldova că, împreună cu fostul președinte român Traian Băsescu, intenționează să înființeze un partid politic în Moldova. 

”Astăzi, am avut un schimb de opinii despre situația politică din Republica Moldova cu președintele Traian Băsescu. Împreună am trecut în revistă problemele apărute după alegerile prezidențiale din Moldova și necesitatea continuării drumului euro-atlantic”, a scris Șalaru pe pagina sa de socializare. 

Potrivit liberalului, un subiect aparte în cadrul discuțiilor cu Băsescu a fost ”necesitatea construirii unei noi structuri politice, dar și reconstrucției instituționale a statului”.

Agenția Sputnik scria acum o zi că Șalaru a avut deja mai multe discuții la această temă cu Băsescu. Liberalul s-a întâlnit de câteva ori înainte de Revelion cu Băsescu la București, cu care a discutat despre crearea unui nou partid în Moldova.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Surse: Șalaru, susținut de Băsescu, a pus la cale o „lovitură de palat" în PL

Șalaru a declarat anterior că alegerile prezidențiale din Moldova au fost un fiasco pentru PL, care are acum nevoie de o evaluare serioasă. 

”Problema este că dreapta a suferit o înfrângere usturătoare după prezidențiale”, a spus Șalaru. 

Liberalul susține că acum este momentul propice în care dreapta politică se poate consolida, astfel ca să poate merge sigur în alegerile parlamentare ordinare care vor avea loc în Moldova la sfârșitul anului viitor.

Dar, potrivit surselor Sputnik, deoarece Șalaru nu a putut prelua conducerea PL și să aducă oamenii săi în partid, acum el intenționează să creeze un nou partid de dreapta împreună cu Traian Băsescu, care să rupă voturi de la PL în parlamentarele din 2018.

Consiliul național al PL a votat, în 17 decembrie, aproape în unanimitate pentru demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de prim-vicepreședinte al PL și din alte funcții pe care le deține în aparatul de conducere al formațiunii. Șalaru a rămas deocamdată membru de rând al PL. Totodată, în data de 27 decembrie, prin decret prezidențial, la cererea lui Ghimpu, Șalaru a fost demis și din funcția de ministru al Apărării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0