Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție! Pericol de inundații până luni la prânz

© ziaruldevrancea.roDrum inundat
Drum inundat - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii Republicii Moldova care vor să se deplaseze în următoarele zile în România trebuie să fie atenți la codul galben de inundații instituit în mai multe județe.

CHIȘINĂU, 18 mar – Sputnik. Hidrologii români au emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din nouă judeţe din România, începând de sâmbătă după-amiază până luni la prânz.

Водохранилище Гидигич -Ghidicghici - Sputnik Moldova
Digul periculos sau cât de curând lacul Ghidighici va inunda Chișinăul

Hidrologii au emis o atenţionare de cod galben de inundaţii pe râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş, Bega, Timiş, valabil de sâmbătă, de la ora 16.00, până luni, la ora 12:00.

Astfel, în acest interval, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagări, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, fiind posibilă depăşirea cotelor de atenţie. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0