Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vizita în Rusia: Kremlinul a dezvăluit despre ce vor discuta Putin și Dodon

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном
Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Președinții Rusiei și Moldovei, Vladimir Putin și Igor Dodon, vor aborda chestiuni legate de cooperarea comercial-economică dintre cele două țări, comunică serviciul de presă al Kremlinului

CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. Continuă vizita oficială la Moscova a delegației moldovenești condusă de Igor Dodon. Vineri va avea loc întrevederea șefului statului cu președintele Rusiei Vladimir Putin.

"Va avea loc întâlnirea lui Vladimir Putin cu președintele Moldovei Igor Dodon, care se află la Moscova la invitația organizației "Delovaia Rosia", în vederea participării la business-forumul "Rusia — Moldova: perspectivele avansării", precizează serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat.

Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a decolat. Ce va face la Moscova

Se presupune că cei doi șefi de stat vor discuta despre realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul întâlnirii la nivel înalt din 17 ianuarie, principala atenție fiind acordată cooperării comercial-economice. Totodată, va avea loc și un schimb de opinii privind problemele regionale.

Din delegația moldovenească fac parte consilieri prezidențiali, deputaţi, agenți economici din ţara noastră.

Anterior, Igor Dodon a declarat în repetate rânduri în fața jurnaliștilor că intenționează să abordeze în discuția cu Vladimir Putin chestiunea privind extinderea categoriilor cetățenilor moldoveni care vor putea beneficia de amnistia imigranților, precum și diversificarea categoriilor de produse moldovenești care vor obține acces pe piața rusă.

"Vom aborda dinamica relațiilor bilaterale și acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru intensificarea lor", a spus Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul primei vizite oficiale a președintelui țării în Federația Rusă, din perioada 16-18 ianuarie, s-a ajuns la înțelegerea revenirii pe piața rusă a producției celor mai mari întreprinderi de vinificație din Moldova, precum și asupra amnistiei pentru mai multe categorii de moldoveni care au mers să muncească în Rusia.

Președintele Moldovei consideră că participarea sa la business-forum va da un nou impuls în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale și va contribui la creșterea substanțială a investițiilor din Federația Rusă în economia moldovenească.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0