Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mașinile vechi nu vor mai putea circula prin oraș

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги
ремонт дороги - Sputnik Moldova
Abonare
Automobilele vechi nu vor mai fi lăsate să circule pe străzi, iar asta se va face în scopul îmbunătățirii mediului, susține administrația unei capitale europene

CHIȘINĂU, 17 martie — Sputnik. Autoritățile orașului Madrid intenționează să interzică circulația prin oraș a automobilelor vechi, dar și să introducă o serie de alte măsuri menite să îmbunătățească situația ecologică a urbei.

Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avertizare pentru șoferi: cine s-ar putea pomeni cu mașinile sechestrate

Noile reguli se referă la automobilele cu benzină ce au fost înregistrate înainte de anul 2000 și a celor cu motoare diesel, dacă sunt înregistrate până în 2006.

Mai mult, din anul 2020 aceste automobile nu vor fi admise în parcările de la sol, iar din 2025 circulația lor prin oraș va fi interzisă definitiv.

„Trebuie să avem în vedere această problemă și trebuie să fim ambițioși", a declarat edilul Madridului, Manuela Carmena.

Planul de redresare ecologică în Madrid prevede în total 30 de măsuri diverse, inclusiv reducerea vitezei de circulație pe centură, în centrul orașului, acordarea de prioritate la parcările din centru pentru locuitorii orașului etc.

În paralel, autoritățile intenționează să îmbunătățească sistemul transportului public, să reducă impozitul pentru electromobile, să completeze parcul transportului public cu mijloace de transport mult mai prietenoase mediului, să încurajeze utilizarea bicicletelor, inclusiv a celor ce pot fi închiriate. O altă măsură este taxarea diferențiată a automobilelor în parcări, în funcție de nivelul de emisie a substanțelor periculoase în atmosferă. De asemenea, taximetriștii vor fi obligați să folosească numai automobile cu emisie zero sau cel puțin cu un nivel foarte scăzut de emisii nocive.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0