Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare pentru șoferi: cine s-ar putea pomeni cu mașinile sechestrate

© Sputnik / Мирослав РотарьМашины с иностранными номерами
Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Din 1 aprilie 2017, conducători auto care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova nu vor putea circula pe drumurile publice cu mașinile înmatriculate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Serviciul Vamal amintește că, potrivit modificărilor operate prin Legea 280 din 16.12.2016, intrată în vigoare la începutul anului curent, termenul maxim de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a unităților de transport cu numere de înmatriculare străine va constitui 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Totodată, autovehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul, vor avea dreptul să aflare pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 de zile, cu condiţia achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul Moldovei.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Societate
Avertizare: șoferii ar putea fi amendați dacă nu vor face asta

Serviciul Vamal atenționează în context că mijloacele de transport auto cu numere de înmatriculare străine care se vor afla în Republica Moldova mai mult de 180 de zile vor fi identificate şi aduse de către Poliţie, Poliţia se Frontieră sau Echipele Mobile ale Vămii la cel mai apropiat birou vamal sau către organul vamal de frontieră. Acestea vor fi scoase de pe teritoriul țării pe cheltuiala proprietarului autoturismului.

Totodată, din 1 aprilie 2017 este va fi interzisă circulația autovehiculelor cu număr de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender pe drumurile publice din țară, în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și sunt domiciliați pe teritoriul Republicii Moldova, precum și circulația autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare dintr-o unitate teritorială nerecunoscută de Republica Moldova.

"Prin derogare, circulaţia respectivelor autovehicule se permite doar în cazul în care acestea sunt în proprietatea agenţilor economici din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender şi dacă conducătorii de autovehicule sunt angajaţi ai acestora", precizează instituția de resort.

Totodată, potrivit prevederilor aceleiași legi, în perioada 1 ianuarie 2017 — 1 aprilie 2017, persoanele fizice rezidente care dețin mijloace de transport introduse pe teritoriul Republicii Moldova până la data de 1 noiembrie 2016, indiferent de termenul de exploatare, cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender, au dreptul de a le plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016, cu prezentarea certificatului care atestă achitarea vinietei şi înregistrarea acestora în conformitate cu legislația în vigoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0