Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ingeniozitate fără margini: vezi cum au furat moldovenii un milion în Bașkiria

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры и монеты России
Денежные купюры и монеты России - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci cetățeni ai Republicii Moldova au fost condamnați în Bașkiria (Rusia) pentru că au furat un milion de ruble (circa 16 mii de euro) cu tot cu bancomat

CHIȘINĂU, 17 mar — Sputnik. Cei cinci moldoveni condamnați în Rusia sunt Fiodor Lazarev în vârstă de 30 de ani, Nicolai Gaidarji de 22 ani, Vasili Chiosea de 23 de ani, Vasili Ioglo de 30 de ani și Vasili Cuțar de 36 de ani.

Instanța a stabilit că, în februarie trecut, bărbați au venit în Bașkiria de la Moscova și s-au cazat la un hotel. Aceștia au pus la cale furtul banilor dintr-un bancomat din satul Andreevka, raionul Ilișevsk. Hoții s-au deplasat noaptea cu două autoturisme „Audi". Ajunși la magazinul din localitate, aceștia au spart ușa și au furat din casă de marcat a magazinului trei mii de ruble. După care au scos bancomatul cu 700 de mii de ruble din incinta unității comerciale, legându-l de unul dintre cele două automobile.

Bank card - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Au dat lovitura. Cinci moldoveni au furat milioane dintr-un bancomat în Odesa

În cadrul anchetei s-a constatat că unul dintre făptași, Fiodor Lazarev, locuia în Rusia în baza unui pașaport fals.

Infractorii și-au recunoscut vina și au restituit prejudiciul integral.

Instanța l-a condamnat pe Lazarev la doi ani privațiune de libertate în colonie de corecție cu regim sever, iar ceilalți figuranți din dosarul penal s-au ales cu câte 1 an și 8 luni privațiune de libertate în colonie de cu regim comun.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0