Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenţionare pentru angajatori: toţi sunt obligaţi să facă asta până la 1 martie

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat informează angajatorii ca, până la 1 martie 2017, sunt obligați să prezente persoanelor cărora le-au efectuat plăți informația privind veniturile obținute pentru anul trecut.

CHIŞINĂU, 6 feb — Sputnik. Datele vor fi utilizate în scopul completării declarației pe venit de către persoane fizice pentru perioada anului 2016.

Astfel, angajatorii vor trebui indice dobânzile și plățile pentru care s-a asigurat reținerea prealabilă sau care au fost scutite de impozitul pe venit la sursa de plată. De asemenea, informația trebuie să cuprindă date despre tipul venitului achitat, suma acestuia, suma scutirilor acordate, suma deducerilor și suma impozitului reținut (în cazul reținerii) pentru perioada anului trecut.

ПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon - Sputnik Moldova
O nouă taxă administrată de Serviciul Fiscal de Stat

De menționat că nota referitor la venituri nu se prezintă pentru veniturile care se impozitează final la sursa de plată cum ar fi: dividendele, royalty, câștigurile de la jocurile de noroc și de la campaniile promoționale și/sau loteriile etc, precum și plățile efectuate în adresa nerezidenților.

În cazul greșelilor în nota de informare, angajatorii sunt obligați să informeze beneficiarul plăților în termen de 15 zile lucrătoare de la data efectuării modificării sau emiterii deciziei asupra cazului de încălcare fiscală.

Pentru neprezentarea sau prezentarea tardivă, neconformă, neautentică beneficiarului plăților a informației specificate, de către persoanele care sunt obligate să rețină impozitul la sursa de plată, se sancționează cu amendă de 200 lei de fiecare informație, dar nu mai mult de cinci mii de lei, atenţionează Fiscul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0