Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Chișinăul către businessmenii ruși: Investiți în Moldova, ca să exportați în UE

© Facebook / Dodon IgorБизнес-форум "Россия - Молдова: расширение делового сотрудничества"
Бизнес-форум Россия - Молдова: расширение делового сотрудничества - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldova invită oameni de afaceri din Rusia să investească în întreprinderile autohtone care exportă mărfuri în țările Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 17 mar — Sputnik. Continuă vizita la Moscova a delegației moldovenești condusă de Igor Dodon. Șeful statului s-a deplasat în Rusia la invitația organizației neguvernamentale „Delovaia Rosia" pentru a participa la un business-forum.

Moldova a invitat mediul de afaceri din Rusia să investească în întreprinderile din Moldova, a căror producție poate fi exportată în țările UE datorită Acordului de Asociere semnat de Chișinău și Bruxelles, a declarat Elena Gorelova, consilierul pe probleme economice al președintelui, citată de RIA Novosti.

„Oricât ar părea de paradoxal, noi avem o atitudine extrem de critică față de Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană semnat în 2014. Iar îndoielile noastre privind eficiența acestui Acord s-a confirmat", a spus Gorelova la conferința conducătorilor celor mai mari asociații de afaceri din Rusia.

Consilierul prezidențial afirmă că, după semnarea Acordului de Asociere cu UE, în Moldova „se aștepta un mare aflux de investiții, creșterea bruscă a exporturilor moldovenești pe piețele europene, dar, cu părere de rău, acest lucru nu s-a produs".

„Însă noi putem folosi acest Acord pentru a atrage oameni de afaceri din alte țări, deoarece noi avem zona de liber schimb. Există un potențial pentru investirea mijloacelor financiare în diferite întreprinderi din Moldova, inclusiv de confecții, de producere a articolelor din piele", a spus Gorelova, explicând că, ulterior, aceste mărfuri pot fi comercializate pe piețele UE, deoarece în Acord sunt prevăzute taxe vamale mai mici la exportul producției moldovenești.

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Rusia
Vizita în Rusia: Kremlinul a dezvăluit despre ce vor discuta Putin și Dodon

„Cred că valorificarea acestui regim ar fi interesantă și profitabilă pentru partenerii noștri estici, în primul rând pentru Federația Rusă", a concluzionat consilierul președintelui Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0