Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova își deschide porțile pentru cetățenii străini

© Sputnik / Rodion ProcaChișinău
Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Într-o lună, Guvernul va veni cu propuneri de modificare a Legii cu privire la migrația de muncă și regimul străinilor

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Procedurile de eliberare a permiselor de ședere și de muncă pentru cetățenii străini pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi simplificate. Soluțiile privind scoaterea barierelor ce stau în calea atragerii investițiilor și obținerii permisului de muncă și de ședere pentru cetățenii străini au fost puse în discuție în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul Pavel Filip, Forumul economic „Moldova Business Week” - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova este pusă pe ”tigaia” investitorilor străini

”S-a creat o situație, când barierele de legalizare a șederii și de angajare a cetățenilor străini devin bariere în calea investițiilor în țara noastră”, a declarat Filip.

Pentru a elimina aceste constrângeri, la inițiativa Prim-ministrului, Secretariatul Consiliului Economic în colaborare cu autoritățile responsabile a elaborat un Plan de măsuri care să permită parcurgerea pașilor administrativi de legalizare a șederii cetățenilor străini într-un timp rezonabil și cu proceduri cât mai simple.

”Statul trebuie să-și mențină în continuare rolul de reglementator exigent, iar procedurile de eliberare a permiselor de muncă și de ședere pentru cetățenii străini pe teritoriul țării noastre trebuie să fie clare și simple”, a precizat premierul.

Prim-ministrul a solicitat autorităților responsabile să elaboreze și să avizeze, în decurs de o lună, propunerile de modificare a legii cu privire la migrația de muncă și regimul străinilor, astfel încât acest document să fie prezentat Guvernului spre examinare și aprobare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0