Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova este pusă pe ”tigaia” investitorilor străini

© Photo : gov.mdPremierul Pavel Filip, Forumul economic „Moldova Business Week”
Premierul Pavel Filip, Forumul economic „Moldova Business Week” - Sputnik Moldova
Abonare
Investițiile străine devin prioritate a Guvernului Filip. Premierul este gata să deschidă piața Moldovei pentru corporațiile internaționale și a dat asigurări că deja avem legi care facilitează desfășurarea afacerilor în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Marți, Premierul Pavel Filip a anunțat în cadrul ediției 2016 a forumului economic „Moldova Business Week” că este gata să pună Moldova pe harta investitorilor internaționali.

Timofti - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Nicolae Timofti - la cheremul FMI

Organizatorii evenimentului și-au propus să reunească pe parcursul a trei zile reprezentanții companiilor străine și autohtone, ai băncilor comerciale, asociațiilor de afaceri, partenerilor de dezvoltare internaționali, dar şi ai instituțiilor statului, pentru a discuta și a identifica soluții care ar contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri în Republica Moldova.

”Punem Moldova pe harta investitorilor internaționali, arătam că vrem afaceri serioase, investiții transparente, nu aranjamente din umbră”, a declarat Filip.

Șeful Guvernului a insistat ca „Moldova Business Week” să figureze drept acțiune prioritară pe agenda Guvernului pentru anul curent.

”Insist ca acest eveniment să fie inclus drept acțiune prioritară pe agenda Guvernului pentru anul curent. Este o săptămână în care vom face să apropiem mai multe comunități și sfere: publicul cu privatul, străinii cu autohtonii, proiecte și resurse, oportunități și riscuri, așteptări și experiențe”, a declarat Premierul.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip a îndemnat miniștrii să nu lupte pentru Președinție, ci pentru FMI

El a afirmat că reformele trebuie să înceapă de la calitatea politicilor publice care influențează mediul de afaceri și calitatea administrării acestor politici.

„Voi depune tot efortul pentru a acredita această idee la toate autoritățile publice – agentul economic este sursa primară a bunăstării populației. De aceea, agentul economic trebuie tratat cu cea mai mare atenție și grijă”, a declarat Prim-ministrul.

În acest context, Premierul a menționat activitatea Consiliului Economic, perfecționarea cadrului legal în acest domeniu, optimizarea organelor de control, dar și a actelor care să faciliteze desfășurarea afacerilor în Republica Moldova.

Forumul economic „Moldova Business Week” se află la cea de a III-a ediție și se desfășoară în perioada 4-7 octombrie în Chișinău, dar și în mai multe localități din țară. La forul economic, și-au anunțat participarea peste 300 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova, și peste zece state ale lumii.

Fluxul de știri
0