Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 4,5 milioane de țigarete au fost sechestrate la hotarul moldo-român

© Photo : customs.gov.mdȚigări
Țigări - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2016, ponderea produselor de tutungerie provenite din Republica Moldova în comerțul ilicit din România s-a redus cu circa 17 puncte procentuale

CHIȘINĂU, 16 mar – Sputnik. Pe parcursul anului trecut, la hotarul moldo-român au fost sechestrate peste 4,5 milioane de țigarete nedeclarate, în comparație cu 2 milioane în aceeași perioadă a anului precedent. Informația a fost prezentată de directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, la Conferinţa Internaţională privind Combaterea Traficului Ilicit cu Țigarete, care are loc la București, România. 

O ascendență semnificativă este consemnată și pentru primele două luni ale acestui an, fiind depistate circa 2,5 milioane de țigarete nedeclarate, de 3 ori mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Lovitură grea pentru contrabanda cu țigări din Republica Moldova

De asemenea, conform ultimelor studii ale companiei de cercetare Novel Research, în anul 2016 ponderea produselor de tutungerie provenite din Republica Moldova în comerțul ilicit din România s-a redus cu circa 17 puncte procentuale.

„Combaterea contrabandei cu țigarete rămâne a fi unul dintre obiectivele de bază ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova care, prin mecanismele și parteneriatele instituite, reușește să descurajeze tentativele de acest gen”, a declarat Vrabie.

La eveniment au participat conducători și experți ai administraţiilor vamale din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina, Franţa, Norvegia, Marea Britanie, reprezentanţi ai EUBAM şi SELEC, precum şi ai marilor producători de ţigarete din România.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0