Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sondaj: o treime dintre europeni consideră Crimeea drept parte a Rusiei

© Sputnik / Andrey IglovКрым
Крым - Sputnik Moldova
Abonare
O bună parte dintre locuitorii Europei și SUA consideră astăzi că peninsula Crimeea est parte a Rusiei

CHIȘINĂU, 16 mart — Sputnik. A treia parte din locuitorii principalelor state ale Europei și SUA este convinsă că Crimeea este parte a Rusiei. Acest lucru a fost relevat de un recent sondaj sociologic.

Astfel, 34% dintre italieni, 36% dintre germani, 26% dintre britanici, 20% dintre francezi și 23% dintre americani consideră că peninsula Crimeea este parte a Rusiei.

Фрагмент скифской пекторали - Sputnik Moldova
Crimeea: predarea aurului scitic Ucrainei se înscrie în „isteria antirusească”

Totodată, 51% dintre americani, 48% dintre francezi, 44% dintre britanici și 34% dintre italieni nu s-au putut pronunța în privința apartenenței Crimeii. De asemenea, 32% dintre locuitorii Franței, 30% dintre britanici, 26% dintre cetățenii SUA și 41% din cei ai Germaniei sunt de părere că Crimeea nu este parte a Rusiei. În Franța, generația mai în vârstă consideră preponderent că peninsula Crimeea aparține Rusiei — 28%, față de 19-20% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 25-54 de ani, și 11% dintre cei de 16-24 de ani.

În Germania, de regulă, tinerii sunt cei care se pronunță pentru apartenența Crimeii la Rusia — 44% dintre cei de 25-34 de ani față de 34% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 35-44 de ani, 40% între 45-54 de ani și 32% dintre cei foarte tineri, în vârstă de 16-24 de ani.

© SputnikCredeți că Crimeea este parte a Rusiei?
Credeți că Crimeea este parte a Rusiei? - Sputnik Moldova
Credeți că Crimeea este parte a Rusiei?

Populația din Paris consideră într-un număr mai mare decât cea din alte regiuni că Crimeea este parte a Rusiei — 25%, față de 21% în Nord și în Est și 16-17% în Vest și în Sud-Est.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0