Palat prezidențial bântuit de fantome: președintele a părăsit reședința oficială

© AFP 2024 / ANDRESSA ANHOLETEМишел Темер
Мишел Темер - Sputnik Moldova
Abonare
Fantomele de la palat l-au făcut pe președintele Braziliei să părăsească reședința oficială, Michel Temer devenind astfel primul președinte brazilian din ultimii șaizeci de ani care a refuzat să locuiască în palatul Alvorada

CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Președintele Braziliei, Michel Temer, a părăsit în grabă reședința oficială, Alvorada Palace, ”energiei negative” create se pare de fantomele care bântuie pe acolo, scrie Sputnik Letonia.

„Am simțit ceva straniu acolo. Chiar din prima noapte nu am putut să dorm bine. Energia nu era bună. Marcela (soția lui Temer — prima doamnă) a simțit același lucru. Chiar am început să ne întrebăm: poate că aici există fantome? Numai fiului nostru, care a alergat dintr-o cameră în alta, i-a plăcut", a declarat Temer pentru revista locală „Veja".

© Flickr / Andréia BohnerAlvorada Palace
Дворец Алворада - Sputnik Moldova
Alvorada Palace

Michel Temer a devenit astfel primul președinte al Braziliei din ultimii șaizeci de ani care a refuzat să locuiască în Palatul Alvorada.

Аукцион - Sputnik Moldova
Accidente
În Belgia s-a încercat să se vândă la licitație o mumie pierdută acum 40 de ani

Reședința oficială, Alvorada Palace, a fost proiectată de cel mai cunoscut arhitect brazilian, Oscar Niemezer, şi construită în anul 1958, fiind una dintre primele edificii înălțate în noua capitală a Braziliei. Este dotat cu piscină, teren de fotbal, capelă, centru medical și pistă de elicopter. Și, dacă e să-i dăm crezare președintelui Temer, pe acolo mai sunt și stafii.

Michel Temer, în vârstă de 76 de ani, și soția sa Marcela, 33 de ani, fostă regină a frumuseții, au părăsit Alvorada Palace și s-au mutat la mai bine de un kilometru distanță, într-o locuința mai mică ocupată în mod tradițional de vicepreședinte și în care cuplul a locuit din anul 2014. Temer a declarat că, nici el, nici soția sa, nu au putut să doarmă în vila modernistă fin cauza ”energiei negative”.

Se  spune că soția președintelui chiar ar fi chemat un preot care să alunge spiritele rele, însă fără niciun rezultat.

© Flickr / Leandro Neumann CiuffoAlvorada Palace
Дворец Алворада - Sputnik Moldova
Alvorada Palace

De altfel, Temer are și alte motive să doarmă prost: la moment, în Brazilia este în derulare o anchetă cu privire la finanțarea campaniei sale electorale din 2014. Președintele este acuzat că, împreună cu Dilma Rousseff, ar fi beneficiat de donații ilegale. Dacă instanța îi va confirma vinovăția, rezultatele alegerilor ar putea să fie anulate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0